E-counseling

E- Health: Het Urologisch team van Avisina maakt gebruik van E-consult

Digitale informatie- en communicatietechnologieën zijn momenteel belangrijke middelen om onze patiënten sneller en efficiënter van dienst te kunnen zijn. En op deze manier de urologische gezondheid te ondersteunen of te verbeteren.

Wat is een E-consult (of teleconsult)?

Gewoon…. Een afspraak zoals u dat gewend bent in een praktijk, maar dan op elke gewenste locatie via het internet. Zo simpel is het.

Dit kan momenteel veilig via een speciale versleutelde videoverbinding in uw eigen vertrouwde omgeving, thuis op de bank of aan de keukentafel. Geen stress en ongemakken meer om op tijd bij uw afspraak te zijn in de praktijk.

De E-Health toepassingen die Avisina gebruikt helpen patiënten om met hun eigen vertrouwde specialist digitaal in een veilige omgeving met elkaar te communiceren. Fysiek aanwezig zijn in de praktijk is vaak niet nodig, minder veilig en wellicht ongewenst (vanwege corona maatregelen). Daarom is een E-consult de ideale oplossing.

Door gebruik van E-Health heeft u als patiënt nog sneller toegang tot de expertise van de uroloog en is de wachttijd nog korter.

Een E-consult van Avisina biedt de mogelijkheid om urologische diagnoses stellen, uitslagen van bloed- en urinewaarden en testresultaten te bespreken en informatie uit te wisselen met de specialist.

Via een E-consult behoudt de patiënt het persoonlijke face-to-face contact met de specialist en blijft de zorg toegankelijk, betaalbaar en kwalitatief op niveau.

Wanneer behoort een E-consult tot de mogelijkheden?

De eerste afspraak met de uroloog moet in de meeste gevallen wel in onze praktijk plaatsvinden, dit in verband met het lichamelijke onderzoek dat noodzakelijk is om een diagnose te vormen.

Vervolgafspraken, controle afspraken of afspraken waarbij geen lichamelijk onderzoek of behandeling uitgevoerd hoeft te worden, kunnen vaak ook via een E-consult plaatsvinden. Maar ook het bespreken van medicatie voor uw aandoening of behandeling.

Maak het uzelf dus nog gemakkelijker en informeer of een E-consult voor uw afspraak ook mogelijk is. De assistente vertelt u graag wat er tot de mogelijkheden behoort.

 

nl_NL